ORDU Hava Durumu
ORDU
Günün Makalesi
Türkler Ne Anlar

Türkiye Briç Federasyonu, Briç Olimpiyatı'nı İstanbul'da yapmak için dört yıl mücadele etti, 'Türkler briçten anlamaz' itirazlarını aşamadı. Ancak, Türk takımı İsveç'te ikinci oldu. Nafiz Zorlu ABD'de birinci oldu. Ardından ABD'li matematik profesörü, 'Bric'in anavatanı Türkiye'dir diye bir makale yazınca muhalif cephe çöktü. Olimpiyat Komitesi, Türkiye'ye 'evet' dedi. 23 Ekim'de 80 ülkeden, 2 bini aşkın milli oyuncu İstan
→  → →

Devamı  →
Ordu Doğa Manzaraları


Pandemi dolayısı ile bütün turnuvaların iptal edilmesi ve briç kulüplerinin kapanması sonucu Dünya briçi internete taşınmıştır. Online BBO turnuvalarında yaşanan hile olaylarının aşırı derece artması dolayısı ile de duruma çözüm aranmaya başlanmıştır.
Bu esnada uluslararası briç sitelerinde bazı üst düzey (kimisi Dünya şampiyonu) briççilerin BBO’da oynarken bir telefon veya tablet kullanarak oynadıkları masaları seyretmekte olduklarına ilişkin itiraf yazıları yayınlanmıştır. Fakat, bu itiraflar, oyuncuların vicdan azabı çekmeleri nedeniyle yayınlanmamış, bu hileciler düpedüz tespit edilmişlerdir.
Nasıl yakalandılar?
1) Özellikle son birkaç ay içinde BBO yönetimi hile ile mücadele konusunda çok ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapmıştır.. BBO Yönetimi, yeni teknolojileri sistemine entegre ederek BBO’da düzenlenen özellikle üst düzey turnuva katılımcılarının tümünü mercek altında takibe almıştır.
2) Nicolas Hammond adlı yazılım uzmanı 2019 yılında Detecting Cheating in Bridge (Briçte Hilenin Tespiti) adlı bir kitap yayınlamıştır. Briçte hilenin istatistiksel ve matematiksel yöntemler kullanılarak belirlenmesine yönelik bir algoritma geliştiren Hammond, bu sistemi için patent almıştır. Algoritma, BBO’da oynanan birçok turnuvada oynanan binlerce elin analizi için kullanılmış ve ortaya çıkan sonuçlar şaşırtıcı olmuştur. Sistem, bazı oyuncu veya çiftlerin aldıkları sonuçların gerçek briç seviyelerini yansıtmadığını adeta cımbız ile çekermişcesine belirleyip organizatörlerin önüne koymuştur. Bu noktadan sonra hilecinin oynadığı ellerin incelenmesi sonucu yakalanması çok kolaylaşmıştır.
TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU DA ARTIK NİCOLAS HAMMOND İLE ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞTIR.
TBF’NİN DÜZENLEDİĞİ BBO TURNUVALARINDA SON 1 AYDIR OYNANMAKTA OLAN TÜM BOARD DETAYLARI (DEKLARASYON, ATAK, YER OYUNU, DEFANS VS) HAMMOND’A GÖNDERİLMİŞTİR. ELLER ANALİZ EDİLMİŞ VE İLK SONUÇLAR TARAFIMIZA ULAŞMIŞTIR.
BİRÇOK ÇİFT VE KİŞİ İNCELENMEYE ALINMIŞTIR.
TBF DE BUNDAN SONRA TÜM TURNUVALARINDA BU PROGRAMI KULLANACAKTIR. ARTIK HİLEDEN CEZA ALMANIZ İÇİN ŞİKAYET EDİLMENİZ ŞART DEĞİLDİR.
Bu çerçevede;

-TBF söz konusu yazılım ile tespit edilenleri çıplak göz ile değerlendirmek ve takip ederek yönetime bilgi vermek amacıyla yetkili komite oluşturmuştur. Bu komitenin raporları doğrultusunda ilgili şahıslar disiplin komitesine sevk edilecek olup disiplin talimatnamesinin ilgili hükümleri uyarınca ağır cezaların uygulanması için TBF konunun ciddi takipçisi olmak konusunda kararlıdır.
Ümidimiz tüm oyuncuların oyunumuza zarar vermeyecek davranış içinde olmasıdır.

Faydalı Linkler

Günün Sözü


Yorma kendini, bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin.

Ordu Briç Spor Kulübü

  • - +90 (452) 223 37 08
  • - Fevzi Çakmak Cd. Ahmet Nasuhbeyoğlu İş Merkezi No : 23 Kat: 4 52100 Altınordu / Ordu