ORDU Hava Durumu
ORDU
Günün Makalesi
Türkler Ne Anlar

Türkiye Briç Federasyonu, Briç Olimpiyatı'nı Ä°stanbul'da yapmak için dört yıl mücadele etti, 'Türkler briçten anlamaz' itirazlarını aÅŸamadı. Ancak, Türk takımı Ä°sveç'te ikinci oldu. Nafiz Zorlu ABD'de birinci oldu. Ardından ABD'li matematik profesörü, 'Bric'in anavatanı Türkiye'dir diye bir makale yazınca muhalif cephe çöktü. Olimpiyat Komitesi, Türkiye'ye 'evet' dedi. 23 Ekim'de 80 ülkeden, 2 bini aÅŸkın milli oyuncu Ä°stan
→  → →

Devamı  →
Ordu Doğa Manzaraları

KONVANSÄ°YONLAR


APEL KONTR'U

Hem ikinci hem de dördüncü oyuncu tarafından uygulanabilir.
- Oyun açışa ikinci oyuncunun konturu Apel konturudur, oyun açar puan ve açış rengi dışındaki renklere destek vadeder.
- Oyun açışı takibeden iki Pas’dan sonra dördüncü oyuncunun konturu Apel yada uyandırma konturu olabilir, dolayısıyla biraz daha az puanla yapılabilir.
- Rakibin iki renk konuÅŸmasını takiben dördüncü oyuncunun atacağı kontur Apel konturudur, oyun açar puan ve konuÅŸulmayan iki renkten uzunluk, en az 5-4 dağılım gösterir.

Apel konturuna Pas geçilemez. Pas geçilmesi ancak ve ancak rakibin yeniden konuÅŸması yada oyunun konturlu batacağının kesin olmasıyla mümkündür. Cevap verirken puan seviye ile belli edilir. 0-8 puanla sıçramasız bir renk konuÅŸulur, 9-10 puanla 2 seviyesinde majör, 11-12 puanla 3 seviyesinde majör, 13-15 puanla 4 seviyesinde majör konuÅŸulabilir.


DÄ°ÄžER KONVANSÄ°YONLAR

Faydalı Linkler

Günün Sözü


İçinizde sevgi varsa o sevgiyi sesinize taşıyın. Belki sizi duymaya ihtiyacı olan birileri vardır.

Ordu Briç Spor Kulübü

  • - +90 (452) 223 37 08
  • - Fevzi Çakmak Cd. Ahmet NasuhbeyoÄŸlu Ä°ÅŸ Merkezi No : 23 Kat: 4 52100 Altınordu / Ordu